Poging tot uitleg

 

 

Elk werk wat ik maak is een poging tot een beeldende werkelijkheidsinterpretatie.

De fotografie, de schilderkunst en de taal zijn de drie media waarin ik mij het liefst begeef.  Zij kunnen op zichzelf als kunstwerk fungeren maar het liefst zie ik hen samen in één werk of als enkele werken naast elkaar maar wel als één geheel in bijvoorbeeld een tentoonstelling. Mijn werken zijn een weerspiegeling van de chaotische onsamenhangende werkelijkheid die uit losse deeltjes en lagen bestaat maar tegelijkertijd één geheel vormt. Zoals het sterrenstelsel uit losse sterren bestaat en toch samen één is.

Daarnaast is mijn kunst, in zijn geheel, een reactie op de menselijke neiging van het eindeloos verklaren. Deze neiging, welke alles hier op aarde en in dit leven wilt verklaren, duiden en vormgeven en daarmee wilt vaststellen, wakkert bij mij het hartstochtelijke verlangen aan iets te creëren wat nauwelijks tot niet meer te verklaren valt.

Mijn droom is om uiteindelijk iets te maken wat zo immens en buitensporig is dat het verstand wordt overstegen en daarmee de menselijke neiging tot het eindeloos verklaren als een vloedgolf wordt meegenomen en ondergaat.

 

The english translation will be following soon or e-mail to e.bekkenutte@gmail.com and ask for a translation